Body & Mind maand 2017-10-17T17:25:37+00:00

WORKOUT
BODY & MIND MAAND

Body & Mind lessen hebben als doel je lichaam fit, soepel en ontspannen te krijgen en geven je meer energie, vitaliteit en mentale ontspanning. Maar welke les kies je dan? Is Yoga alleen voor verlenging van de spieren? Ontwikkel je in Pilates de core-kracht? Om jou inzicht te geven welke les(sen) het beste bij jouw wensen aansluiten, organiseert de WorkOut in de maand oktober de Body & Mind workshops. Tijdens deze workshops kom er je op een persoonlijke en leuke manier achter welke les wat doet en dat het juist heel goed is om deze lessen te combineren met b.v. krachttraining of andere sporten. Ook als je met lichamelijke klachten zoals rugpijn, schouderklachten of RSI zit, zijn de Body & Mind lessen een stap richting klacht vrij leven. Alle workshops zijn toegankelijk voor ieder niveau en ze zijn zeer geschikt om kennis te maken met de lessen. Dus pak je sportspullen, reserveer en doe mee!

Het programma:
Za 14/10   Yin & Hatha

Zo 15/10   Pilates 1

Za 21/10   Introductie in Yoga

Zo 22/10   Mindfulness Workshop

Za 28/10   Actief ontspannen

Zo 29/10   Yoga voor stijve harken

IK WIL MEEDOEN!
PROEFWEEK AANVRAGEN

YIN & HATHA
WORKSHOP

Maak kennis met beide vormen van Yoga. Doe mee met de 2 uur durende Yin & Hatha special waarbij zowel Yin als de actievere Hatha houdingen centraal staan. Ervaar het verschil en merk hoe de ene vorm de ander versterkt.

Voor iedereen toegankelijk.

Za 14/10 > 14:00-16:00 (Oudegracht) > Door Nicoline

Reserveren

PILATES 1
WORKSHOP

Heb je last van vermoeidheid na een werkdag of ervaar jij fysieke kwaaltjes na veel smartphone gebruik? Tijdens deze workshop leer jij de Pilates principes, krijg je uitleg van functionele oefeningen en is er persoonlijke aandacht voor jouw klachten.

Voor iedereen toegankelijk.

Zo 15/10 > 11:30-13:00 (Oudegracht) > Door Vivian

RESERVEREN

INTRODUCTIE
IN YOGA

Wil jij weten of yoga bij jou past? Of heb je geen idee waar en hoe je ermee kan beginnen? In deze workshop leer je hoe je veilig en met veel plezier yoga kan beoefenen. In een rustig tempo maak jij kennis met je eigen kracht, souplesse, ontspanning en bewustzijn.

Voor iedereen toegankelijk.

Za 21/10 > 11:30-12:45 (Club) > Door Sofie

Reserveren

MINDFULNESS
WORKSHOP

Kies jij er voor om je goed te voelen? Zoek jij meer focus, energie en concentratie? Coach Janna legt in deze workshop uit hoe je met mindfulness technieken dit kan bereiken.

Wist je dat veel topsporters tegenwoordig mindfulness gebruiken om hun sportprestaties te verbeteren? We hebben veel meer invloed op onze focus en energie, dan we vaak denken. Met wat simpele oefeningen die je op ieder moment van de dag kan doen, zorg je voor een positief gevoel, wat weer zorgt voor meer rust en productiviteit, ook in het sporten. We zullen oefeningen doen met aandacht en ademhaling. Daarnaast geef ik wat tools die helpen onze emoties te sturen in plaats van dat ze ons overkomen.

Voor iedereen toegankelijk

Zo 22/10 > 12:45-13:45 (Club) > Door Janna

RESERVEREN

ACTIEF
ONTSPANNEN

Wanneer was de laatste keer dat jij je écht ontspannen voelde? Zonder spanning in je lijf of gedachten in je hoofd over alle dingen die je nog moet doen? Veel mensen rennen de hele dag van hot naar her, en wanneer je dan eindelijk een keer op de bank neerploft dan blijven je gedachten gewoon doorhollen.  Je hebt vast wel vaker gehoord dat ‘stress niet goed is’ en ‘je moet ontspannen’. Maar hoe doe je dat nou precies, écht ontspannen? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om jou zowel fysiek als mentaal te laten ontspannen. Met behulp van ontspanningstechnieken ervaar je hoe je jezelf volledig kunt ontspannen, body en mind. De 45-minuten durende workshop wordt verzorgd door Daniëlle van Animo Sportpsychologie. Na afloop van de workshop is er gelegenheid voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Voor iedereen toegankelijk.

Za 28/10 > 13:30-14:30 (Club) > Door Daniëlle van Animo psychologie

Reserveren

YOGA VOOR
STIJVE HARKEN

Denk jij er over na om te starten met Yoga maar heb je geen zin om in een les naast een dubbel gevouwen yoga expert te liggen? Deze workshop is voor de (mannelijke) sporter die nog niet veel ervaring met yoga heeft maar wel baat denkt te hebben bij meer kracht en mobiliteit.

Voor iedereen toegankelijk

Zo 29/10 > 12:30-14:00 (Club) > Door Kim

RESERVEREN